perjantai 15. huhtikuuta 2016

Naisten kassit!

Maailmassa on monenlaisia mysteerejä, ja yksi mielenkiintoisimmista on mielestäni naisten kassit. Tavallaan. Olen huomannut, että monien naisihmisten laukut, kassit, ja muut heidän tiiviisti mukanaan kulkevat tavaroiden kantovälineet, ovat mystisiä, ehkä hieman pelottaviakin, mutta yhtä kaikki mielenkiintoisia juttuja.

Koska en kuitenkaan halua yleistää, enkä väittää, että kaikkien naisten veskoihin liittyisi mitään erityistä, niin otan asian tarkastelun kohteeksi esimerkin läheltä, eli Parisuhteen laukusta. Tai oikeammin laukuista.

Niin, on kyllä perin ihmeellisiä nuokin runsaudensarvet, siis ne laukut. Melkoinen määrä kaikenlaista tuiki tarpeellista tavaraa kulkee ilmeisen vaivattomasti mukana yhdessä kassissa. Tai siis tavallaanhan kyseessä on vähän niin kuin sellainen venäläinen maatuskanukke, jonka sisällä on aina vaan pienempiä nukkeja. Niin on PS:n veskoissakin sisällä usein toisia kasseja, joiden sisällä sitten jos jonkinlaista pienenpää pussukkaa.

En edes uskalla tarkemmin luetteloida kaikkea, mitä kaikkea kasseista löytyy, enkä niitä uskaltaisi kyllä tarkemmin tutkiakaan, mutta mitä olen sivusilmällä huomannut, niin monenmoista purkkia, purnukkaa, puikkoa, tötteröä, lehtistä, heijastinta, viilaa, neulaa, esitettä, kuittia, kuponkia, kyniä, postimerkkiä, lompakkoa, kukkaroa, avainta, kirjaa, sytkäriä, evästä ja vesipulloa löytyy, ja kaikkea muutakin mitä saattaa tarvita. Niin, ja tietenkin myös niitä muita pussukoita, joiden sisällä on lisää kamaa.


Jännää on myös se, että niitä laukkuja pitää olla useita. Ja kun niitä sitten vaihdellaan tilanteen mukaan, niin siihen liittyy tietty rituaali tai toimintamalli. Näin olen havainnut.
Tilanne menee usein näin; jonnekin kun ollaan lähdössä, niin otetaan se uusi laukku, ja siitä vanhasta sitten oikein ajatuksen kanssa siirrellään siihen uuteen laukkuun yksitellen rojuja, jotka olisi syytä olla mukana.
Aikansa menee näin, mutta hetken päästä jostain syystä kuitenkin otetaan niin sanotusti isolla kädellä rohmaisten kaikki sälä sieltä vanhasta kassista, ja ne siirretään sinne uuteen kassiin. Sillain ryöpsäyttämällä vaan, koko sisältö, ja kasvoille nousee tyytyväinen ilme.

Hassua on myös se, että vaikka joku tietty kassi olisi useammankin päivän käytössä, niin silti tavarat siellä vaihtavat alituiseen paikkaa, ja esimerkiksi avainten etsiminen on aina omanlaisensa tapahtuma. Tai sytkärin, ja monen muunkin usein tarvittavan arkisen hyödykkeen. Toisaalta, tuosta ominaisuudesta on kyllä varmaan myös hyötyä.
Ainakin siinä mielessä, että monien naisten laukut ovat varmaan taskuvarkaille melkoisia helvettejä, kun ei niistä nopeasti löydä mitään naiset itsekään, niin on sen oltava haasteellista myös laukkuja kollaaville taskuvarkaille.

Jänniä, monimuotoisia ja mielenkiintoisia ovat naisten kassit.


15.4.2016 Erityisen kaunis aamu ollut tänään, aurinko on paistanut aamusta lähtien ja paistaa edelleen. Saattaa olla, että illalla viilenee, ainakin täällä päin...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti